Különböző nemzetek, vallások életmódja, táplálkozási szokásai (Főzd meg, kóstold meg! nemzetek eledele) 2. szakkurzus 2019.04.1-04.2. - Beszámoló

2019. ÁPRILIS 4. Hírek Kari hírek

A kötelező program során a résztvevő szakkollégista hallgatók az elméleti részben a mediterrán és távol-keleti konyhák jellegzetességeit, ízvilágát, az étkezések jellemzőit ismerték meg.


Meghallgathatták a különböző vallásokkal kapcsolatos jellegzetes táplálkozási szokásokat, továbbá a fűszerezés, gyógynövények szerepét. Emellett a hallgatók tankonyhai gyakorlat keretében, kiadott receptúrák alapján, különféle nemzetek jellegzetes ételeit készítették el, majd fogyasztották el. A kurzust Szekeresné dr. Szabó Szilvia és Ungár Tamás Lászlóné dr. Polyák Éva tartotta.

 

Előadás

Receptek